Nice blog to share 🙂 Enjoy!

سلفي عفك

kaligrafi-bismillahirohmanirrohim

Sing Nulis: Al Ustadz Ruwaifi’ bin Sulaimi Al Atsari, Lc hafidzahullohu ta’ala

Menungsa sing urip neng jamane Nabi shalallohu ‘alaihi wassalam yakue generasi sing paling becik sekang umat kiye. Deweke olih pengalem-alem langsung sekang Alloh subhanahu wa ta’ala lan Rosulle  shalallohu ‘alaihi wassalam minangka sebecik-becike menungsa. Deweke kuwe menungsa sing paling ngerti agama lan paling becik amalane jalaran kuwe kabeh maring deweke awake dhewek kudu melu lelakune.

Manhaj  Salaf, nek dideleng sekang sisih ukara dadine gabungan sekang loro tembung; manhaj lan salaf. Manhaj neng basa Arab pada bae karo minhaj, sing maknane : sawijining dalan sing terang lan gampang. (Tafsir Ibnu Katsir 2/63, Al Mu’jamul Wasith 2/957).

Nek Salaf, sekang tembung basa Arab sing maknane: Sapa bae sing uripe wis disiti awake dewek sekang nini buyut lan sedulur, sing wong kae kabeh kue disiti awake dewek neng babagan umur lan kautamaan. (Lisanul Arab, karya Ibnu Mandhur 7/234

Lihat pos aslinya 898 kata lagi

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: